Likovno društvo Gornja Radgona

Razstava slik Zdravka Dolinška ter likovnih del članov DU Radenci

<< < 1 2 3 > >>

Razstava slik Zdravka Dolinška ter likovnih del članov DU Radenci
V Domu starejših občanov smo otvorili kar dve likovni razstavi. Tako si je do konca meseca aprila, v avli Doma možno ogledati slike našega člana Zdravka Dolinška, na stenah upravnega hodnika pa so svoja likovna dela razstavili člani Društva upokojencev Radenci. Na otvoritvi je zbrane nagovoril direktor Doma, gospod Marjan Žula, sledila je predstavitev ustvarjalca Zdravka Dolinška s strani predsednice našega društva Eve Žula, člane DU Radenci, Tatjano Mijatović, Tončko Grum, Albino Kragelj, Edvarda Ketiša, Ivanko Roškar in njihovo likovno izražanje pa je predstavil Filip Matko, ki pravtako razstavlja skupaj z njimi.

Razstava akademske slikarke MARTINE BOHAR MIHOKOVIĆ
Ob Kulturnem prazniku smo v galeriji Doma kulture Gornja Radgona otvorili razstavo grafik in risb akademske slikarke Martine Mihoković.
Razstava bo na ogled do konca februarja 2011.
Vljudno vabljeni!

Razstava Urške Peternel in

Tomaža  Peternela (1942 - 2009)

Vabimo vas na ogled razstave likovnih del Tomaža in Urške Peternel. Otvoritev bo v soboto 18. decembra 2010 v Domu kulture v Gornji Radgoni.

6. LIKOVNA KOLONIJA - Dokument in podoba

V sklopu občinskega praznika smo v Kulturnem domu otvorili razstavo likovnih del nastalih na društveni koloniji. Že šesto leto zapored, smo se v društvenih prostorih zbrali člani Likovnega društva Gornja Radgona. Ustvarjali smo dva dni, v različnih likovnih tehnikah, na temo Dokument in podoba. Nastala dela v konceptu zajemajo dogodke, motive, podobe kot jih je v svojih dvajsetih letih obstoja zabeležila radgonska televizija TVSRK 11. Otvoritveni govor je imel podžupan Dušan Zgorc. Razstava bo na ogled do 30. oktobra 2010.

Razstava Mateja Giderja

Otvorili smo slikarsko razstavo avtorja Mateja Giderja. Razstava bo na ogled v Kulturnem domu Gornja Radgona, do 8. septembra 2010.

Prejeli nagrado Ex-tempore

Tudi letos so se člani našega društva udeležili Ex-tempore v Halbenreinu v sosednji Avstriji. Ustvarjali so na temo "Globus - podnebje - človek". Komisija je izbrala in nagradila šest slikarskih del, med drugim tudi delo našega člana Roberta Kosmača. Za uspeh mu iskreno čestitamo!

Nagrade članom našega društva

V Mariboru se je 23.6.2010 zgodila prva desetletnica razstave Vabljeni mladi. Galerija DLUM je tokrat gostila 21. umetnikov, ki so se predstavili s svojimi slikami, kiparskimi deli in fotografskimi deli. V okviru razstave umetnikov mlajše generacije so podelili eno nagrado in dve listini Primavera. Prejemnik nagrade Primavera je Robert Kosmač, član našega likovnega društva, listino pa je prejela Eva Žula, prav tako članica društva. Robert Kosmač je dobil nagrado za skulpturo z nalovom "Sezona lova", Eva Žula pa se je predstavila s tremi grafikami večjega formata. Avtorja bosta skupaj z drugim dobitnikom listine Primavera Miroslavom Cukovićem, v Galriji DLUM, razstavljala samostojno in sicer 8. februarja 2011.

Čestitke obema članoma!

Grafična delavnica za otroke in mladino

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja (TVU) 2010 smo v Likovnem društvu Gornja Radgona pripravili enodnevno grafično delavnico za otroke in mladino. Udeleženci so ustvarjali v tehniki suhe igle na temo Pomlad. Delavnico sta vodila likovna pedagoga Eva Žula in Matjaž Geder. Nastali izdelki so na ogled v izložbah društvenih prostorov na Partizanski cesti v Gornji Radgoni.

Otvoritev razstave o zgodovini radgonske opekarne

V torek, 4. maja 2010, ob 19. uri v Kulturnem domu Gornja Radgona vas vabimo na otvoritev razstave ENA RADGONSKA ZGODBA / Radkersburger städt ZIEGELWERKE - OPEKARNA Gornja Radgona. Na ogled bo avtor razstave Zoran Jakič, postavil opekarniške fotografije in predmete od leta 1888 do 1983. Razstava bo na ogled do 30. maja 2010.

<< < 1 2 3 > >>

Ne strinjam se