Likovno društvo Gornja Radgona
Partizanska 11
9250 G. Radgona
T: 031 783 487
E: tatjana.mijatovic@gmail.com

Aktualno

Razstava slik Zdravka Dolinška ter likovnih del članov DU Radenci

V Domu starejših občanov smo otvorili kar dve likovni razstavi. Tako si je do konca meseca aprila, v avli Doma možno ogledati slike našega člana ...

Aktualno

<< < 1 2 3 > >>
 

Razstava del Stojana Kneževića

Vljudno vabljeni na razstavo PRVA OBUDITEV / FIRST REVIVAL, akademskega slikarja Stojana Kneževića. Otvoritev bo v četrtek, 4. 2. 2010, ob 18. uri v galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona.

 
 

Regijska in državna tematska razstava KOLAŽ

Za 8. regijsko razstavo na temo Kolaž, odraslih likovnih ustvarjalcev iz Ruš, Pesnice, Maribora in Gornje Radgone, ki jo je organiziral Javni sklad Republike Slovenije, je strokovna komisija izbrala dela kar sedmih članov našega društva in sicer Saše Bezjak, Roberta Kosmača, Alenke Regoršek, Tamare Rimele, Dane Štrucelj, Jasmine Molnar Urbanič in Eve Žula. Končni izbor del za državno razstavo, iz skupno devetih regijskih razstav, pa je naredil akademski slikar Janez Zalaznik. Med 50 uvrščenih del, ki bodo razstavljena v začetku marca v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, nato pa še v Trbovljah in Novem Mestu, bosta na ogled tudi kolaža Tamare Rimele in Eve Žula.

Čestitke vsem razstavljalcem za uspešno in kvalitetno delo!
 
 

Razstava likovnih del - Kolaž

V galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona je na ogled razstava del nastalih na likovni koloniji, ki jo je v avgustu že četrto leto zapored organiziralo naše društvo. Udeleženci so ustvarjali v tehniki kolaža in asemblaža.
Likovniki so se s temi deli udeležili tudi tematskega natečaja za 8. regijsko razstavo odraslih likovnih ustvarjalcev na temo Kolaž. Natečaj je razpisal JSKD območna izpostava Maribor in Ruše. Strokovna žirija je izbrala 24 del in med njimi je bilo kar sedem kolažev, ki so jih ustvarili člani Likovnega društva Gornja Radgona.

»Mislim, da lahko naše sodelovanje na regijski razstavi v mariborski Galeriji Rotovž štejemo kot velik uspeh in s tem dokaz, da v našem društvu delamo dobro, kreativno in kvalitetno«, je povedala predsednica društva Eva Žula, v nagovoru ob otvoritvi.
Razstava bo na ogled do 24. novembra 2009.
 
 

Razstava Helmut Hable

Vabimo vas na otvoritev razstave avstrijskega umetnika Helmuta Hable, ki bo v sredo, 2. septembra 2009, ob 19. uri v Kulturnem domu Gornja Radgona.
Dogodek bo zajemal instalacijo in razstavo slik Helmuta Hable, poezijo Christine o. Ehlinger, glasbo komponistke Manuele Kerer, performans slovenskih in avstrijskih umetnikov ter predstavitev razstavljavca s katalogom in filmskim posnetkom avtorja Thomasa Polderja.
Po otvoritvi vas vabimo na druženje ob slovenskih kulinaričnih dobrotah in dobrih vinih iz avstrijskega Stradna.
 
 

EX TEMPORE 2009

Urška Kozak in Jasmina Molnar Urbanič, obe članici Likovnega društva Gornja Radgona, sta bili nagrajeni na mednarodnem slikarskem natečaju EX TEMPORE 2009 v Halbenreinu (Avstrija). Čestitke obema!
 
 

EuroMayDay Gornja Radgona 09

V izložbah društvenih prostorov na Partizanski 7 v Gornji Radgoni, si lahko ogledate razstavo fotografij performansa Prekerni vseh dežel sodelujmo, ki ga je izvedla gledališka skupina ArsAlteraPars iz Gornje Radgone, v okviru svetovnega gibanja EuroMayDay.
 
 

Razstava Tamare Rimele in Roberta Kosmača.

Vabimo vas na likovno razstavo avtorjev Tamare Rimele in Roberta Kosmača. Otvoritev bo v petek, 26. junija 2009 ob 19. uri v galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona.
 
 

Razstava slik Tončke Grum

V avli Doma starejših občanov Gornja Radgona poteka razstava slik naše članice Tončke Grum. Razstava bo na ogled do 18.6.2009.
 
 

25 LET ROCKA V RADGONI

V petek 22.5.2009 ob 17. uri bomo v Kulturnem domu otvorili fotografsko razstavo na temo 25 LET ROCKA V RADGONI.
Vljudno vabljeni!
 
 

Teden vseživljenjskega učenja 2009

Naše društvo bo letos sodelovalo na Tednu vseživljenjskega učenja 2009. Pripravili smo enodnevno fotografsko delavnico "Pogled skozi", na katero ste prisrčno vabljeni vsi zainteresirani. Več informacij najdete v uradnem koledarju TVU 2009, na spletni strani Andragoškega centra Slovenije http://tvu.acs.si/koledar/.
 
<< < 1 2 3 > >>
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se