Likovno društvo Gornja Radgona
Partizanska 11
9250 G. Radgona
T: 031 783 487
E: tatjana.mijatovic@gmail.com

Aktualno

Razstava slik Zdravka Dolinška ter likovnih del članov DU Radenci

V Domu starejših občanov smo otvorili kar dve likovni razstavi. Tako si je do konca meseca aprila, v avli Doma možno ogledati slike našega člana ...

Aktualne razstave

 


Otvoritev razstave slik avtorice Marije Ratnik


V sredo 27.10.2010 ob 15. uri odpiramo razstavo slik naše članice Marije Ratnik v Domu starejših občanov Gornja Radgona. Otvoritev bo potekala v sklopu prireditve ob DNEVU REFORMACIJE.

 


Nagrade članom našega društva


V Mariboru se je 23.6.2010 zgodila prva desetletnica razstave Vabljeni mladi. Galerija DLUM je tokrat gostila 21. umetnikov, ki so se predstavili s svojimi slikami, kiparskimi deli in fotografskimi deli. V okviru razstave umetnikov mlajše generacije so podelili eno nagrado in dve listini Primavera. Prejemnik nagrade Primavera je Robert Kosmač, član našega likovnega društva, listino pa je prejela Eva Žula, prav tako članica društva. Robert Kosmač je dobil nagrado za skulpturo z nalovom "Sezona lova", Eva Žula pa se je predstavila s tremi grafikami večjega formata. Avtorja bosta skupaj z drugim dobitnikom listine Primavera Miroslavom Cukovićem, v Galriji DLUM, razstavljala samostojno in sicer 8. februarja 2011.

Čestitke obema članoma!


Otvoritev razstav v Domu starejših občanov Gornja Radgona


Ob obeležitvi Dneva državnosti smo v Domu starejših občanov Gornja Radgona otvorili dve likovni razstavi. V avli Doma je na ogled postavila svoje slike Jana Mijatovič, na stenah upravnega hodnika pa si lahko ogledate fotografije nastale na popotovanju po Venezueli, avtorja Zlatka Šajharja. V sklopu prireditve je zapel tudi pevski zbor stanovalcev Doma starejših občanov Gornja Radgona, po koncu uradnega dela pa je sledilo druženje ob kozarčku vina in odličnih dobrotah, pripravljenih v tamkajšnji kuhinji.
Državna tematska razstava


V petek 12. marca 2010 je v Pilonovi galeriji v Ajdovščini potekala otvoritev Državne tematske razstave 2010 na temo Kolaž, ki jo je organiziral JSKD. Akademski slikar Janez Zalaznik je za razstavo izbral dela petdesetih avtorjev iz celotne Slovenije. Med njimi sta tudi kolaža dveh članic našega društva, Tamare Rimele in Eve Žula. Razstava bo trajala do 2. aprila 2010. Dela si bo mogoče ogledati še v Trbovlju in Novem Mestu, kamor se razstava seli še v tem letu.Razstava Stojana Kneževića


Likovno društvo Gornja Radgona je ob praznovanju letošnjega kulturnega praznika, v galerijo Kulturnega doma, povabilo akademskega slikarja Stojana Kneževića. Stojan živi in dela v Topolšici. Poleg likovnega ustvarjanja se ukvarja tudi z glasbo. Avtorsko glasbo je napisal med drugim tudi za Lutkovno pravljico Narcis in Eho, radgonskega kulturnega društva Ars Altera Pars.

 

Tokrat se nam predstavlja s slikami nastalimi med letoma 2008 in 2009. Gre za tehniko akril na platnu.

 

Razstavljeni reliefi pa so kombinacija mavca akrila in fotoemulzije in tako v sebi združujejo tri področja vizualne umetnosti torej slikarstvo, kiparstvo in fotografijo. Stojan Knežević se je rodil leta 1979 v Slovenj Gradcu. Na akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (smer slikarstvo), je diplomiral leta 2007. To je njegova tretja samostojna razstava.


Razstava likovnih del - kolažev

 
V galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona je na ogled razstava del nastalih na likovni koloniji, ki jo je v avgustu že četrto leto zapored organiziralo naše društvo. Udeleženci so

ustvarjali v tehniki kolaža in asemblaža. Likovniki so se s temi deli udeležili tu di t ematskega natečaja za 8. regijsko razstavo odraslih likovnih ustvarjalcev na temo Kolaž. Natečaj je razpisal JSKD območna izpostava Maribor in Ruše. Strokovna žirija je izbrala 24 del in med njimi je bilo kar sedem kolažev, ki so jih ustvarili člani Likovnega društva Gornja Radgona.

»Mislim, da lahko naše sodelovanje na regijski razstavi v mariborski Galeriji Rotovž štejemo kot velik uspeh in s tem dokaz, da v našem društvu delamo dobro, kreativno in kvalitetno«, je povedala predsednica društva Eva Žula, v nagovoru ob otvoritvi.
Razstava bo na ogled do 24. novembra 2009.


Nekaj utrinkov iz otvoritve razstave avstrijskega umetnika Helmuta Hable.
Uro za literaturo

Naše društvo se je z "umetniškim" bazarjem predstavilo na prireditvi Uro za literaturo, ki jo na trgu pred knjižnico vsako leto organizira Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Zaradi slabega vremena je žal odpadlo načrtovano ustvarjanje na prostem, smo pa toliko bolj založili mizice bazarja in tako dodatno popestili zanimiv dogodek ob Svetovnem dnevu knjige.
Razstava del članov Likovne sekcije KUD Avgust Pavel iz občine Cankova

V soboto 18. aprila 2009 je v galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona potekala otvoritev likovne razstave del članov Likovne sekcije KUD Avgust Pavel iz občine Cankova. K nam so prišli na povabilo Likovnega društva Gornja Radgona, katere člani bodo v mesecu juniju prav tako gostovali na drugi strani reke Mure, torej v Cankovi. Gre za sodelovanje na medobčinski ravni, kjer se povezujejo somišljeniki, likovni ustvarjalci različnih starosti. Na otvoritvi sta zbrane nagovorila župan občine Cankova gospod Drago Vogrinčič in predsednica Likovnega društva Gornja Radgona Eva Žula. Oba sta se strinjala, da umetnost povezuje ljudi na več nivojih a žal ji današnji časi niso preveč naklonjen. »Ljudje vse bolj drvijo skozi vsakdan, se pehajo za materialnim in pri tem pozabijo na svojo duhovno komponento, ki tako ponavadi ostane neizpolnjena.«, ugotavlja Eva Žula. Otvoritev razstave sta z glasbenim programom popestrili učenki zasebne glasbene šole Maestro, Sara Zec in Vaneja Steyer, katerih mentorica je gospa Melita Vulc. Predsednica društva se je zahvalila tudi Zavodu za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, ki jim omogoča, postavitev razstav praktično vsak mesec. Čeprav je torej naše Likovno društvo zelo aktivno, pa je obisk razstav žal dokaj skromen. Zato bi bilo zaželjeno, da bi na otvoritvah bilo prisotno več občanov, saj so te vrste dogodki še posebej pomembni za boljšo kvaliteto življenja vsakega posameznika.
Razstava bo na ogled do 16. maja 2009.


 V Domu starejših občanov Gornja Radgona je svoja ročna dela na ogled postavila Lojzka Kolarič.

Vljudno vabljeni!


V soboto 28.2.2009 smo v galeriji Kulturnega doma odprli razstavo avtorjev Branka Borka in Saša Mencingerja. Dela bodo na ogled do 19.3.2009.


Vabljeni v Dom starejših občanov Gornja Radgona, na ogled fotografske razstave avtorice Eve Žula. Razstavo si je možno ogledati do 25.3.2009.


 


 Od 14.2.2009 si je možno v avli Doma starejših občanov Gornja Radgona ogledati razstavo slik prof. likovne umetnosti Aleksandre Vidovič. Razstava bo na ogled do 15.3.2009.


   Razstava Tončke Grum v Domu starejših občanov Radenci

Konec februarja se je zaključila razstava del, 22 olj na platnu, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki jo je v čast 160-letnice smrti največjega slovenskega poeta, dr. Franceta Prešerna, pripravilo Društvo upokojencev Radenci. Razstavljala je Antonija Grum, doma iz Gornje Radgone, vendar članica radenskega društva upokojencev.

A v ponedeljek, 2. marca, se je razstavo Antonije Grum prestavilo v avlo hotela Radin v Radencih, kjer je oddala še pet novih platen. Ta drugarazstava Antonije Grum bo na ogled do sredine tega meseca.

Sicer pa naj ob tem ponovimo, da se je 63-letna upokojena učiteljica likovnega pouka Antonija Grum iz Gornje Radgone po upokojitvi povsem posvetila slikarstvu. Je članica Likovnega društva v domači Gornji Radgoni, pa tudi v Likovnem društvu Mavrica v Murski Soboti. Kot upokojenka pa je članica Društva upokojencev v Radencih in večje samostojne razstave pripravi prav v okviru tega društva.

 

Tekst in foto: Filip Matko
Razstava akademske slikarke in profesorice likovne umetnosti Saše Bezjak


Ob kulturnem prazniku, 8.2.2009 smo otvorili razstavo akademske slikarke Saše Bezjak. Razstava bo na ogled do 26.2.2009, v Kulturnem domu Gornja Radgona.

 

Utrinki z otvoritve razstave:


 

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se